4 personer
Blinis
30 g smør
1 ½ dl hvedemel
1 ½ dl flormelis
1 ½ spsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl cremefraiche
1 ½ dl mælk
1 æg
3 æggeblommer
skallen af en ½ appelsin
Æbler
4 æbler
lidt smør
1 spsk sukker
Rosmarinhonning
1 dl honning
1 kvist frisk rosmarin eller ½ spsk tørret
Blinis
Smelt smørret og køl det af. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland æg, æggeblommer. cremefraiche, mælk og det afkølede smør i en anden skål. Pisk de to blandinger sammen til en glat dej. Rør appelsinskal i og lad dejen hvile mindst I time. Kom en anelse smør på en blinispande og bag pandekagerne.
Æblerne
Fjern kernehusene og skær æblerne i smalle både. Sæt en pande over ved middel varme og steg æblerne gyldenbrune i smør. Strø sukker på.
Rosmarin honningen
Smelt honningen sammen med rosmarin i en tykbundet kasserolle eller i mikroovn. Si honningen.
Læg et par æblebåde på hver blinis og stænk med honning.