Mælkeis
10 æggeblommer (str. store )
250 g sukker
2 vaniljestænger
1 l. sødmælk
Melonsne
1 æggehvide (str. stor)
3 spsk flormelis
1 moden netmelon, fx Galia (ca. 1 kg)
50 g flormelis
2 spsk friskpresset citronsaft
200 g friske hindbær
200 g friske blåbær
Tilbehør:
12 cl. kold, sød hvidvin, fx Sauternes.
Mælke-is:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps".
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud.
Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret.
Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring.
Hæld æggeblandingen tilbage i gryden.
Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver lidt tykkere.
Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter).
Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.
Rør 4-5 gange under indfrysningen.
Melon-"sne":
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej.
Halver melonen og fjern kernerne.
Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen).
Kom melonkød og flormelis i en food processor/hurtighakker.
Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt.
Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft.
Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter).
Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.
Rør 4-5 gange under indfrysningen.
Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.
Ved serveringen:
Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær.
Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over.
Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.