Triolet de glaces au fromage - Compote de fruits secs
Glace au Roquefort
250 g mælk
125 g piskefløde
3 æggeblommer
40 g sukker
40 g honning
40-80 g Roquefort afhængigt af ostens alder
Glace au chevre
Som ovenstående, men med gedeost i stedet for Roquefort
Sorbet de fromage blanc
500 g fromage blanc
150 g piskefløde
100 g glukose
50 g sukker
Saften af ½ dtron
Is: Tilbered en creme anglaise og tilsæt ost og honning til sidst.
Kør isen på ismaskine.
Sorbet: Kog en sirop på fløde, glukose og sukker, vend fromage blanc i og smag til med citron.
Kør cremen på ismaskine.
Frugtkompot:
250 g figner
250 g abrikoser
250 g rosiner
½ dl Pacherenc vin
100 g sukker
1 vaniljestang
Kanel, nelliker, enebær og kardemomme
Smelt sukkeret i en pande og sauter de tørrede frugter skåret i mindre stykker.
Glaser med vinen, hæld krydderierne i og reducer med ⅔.
Server kompotten lun som ledsager til isen.