Desserten er en let
ymerfromage toppet med bløde abrikoser og sprøde nødder
Arbejdstid: 15 min.
Hviletid: 2 timer. 4 personer
#
1 dl gelésukker
multi (se Tips)
2½ dl piskefløde
½ liter ymer
2 tsk fintrevet
appelsinskal
Pynt:
8 bløde abrikos
30 g
hasselnøddekerner
*
Kog gelésukker med 1
dl piskefløde.
Lad det køle lidt af
og rør det i ymeren.
Pisk resten af
fløden til blødt skum sammen med fintrevet appelsinskal.
Vend flødeskummet t
i ymerblandingen og fordel cremen i portionsglas.
Sæt dem i køleskab,
til fromagen er stivnet ca. 2 timer.
Pynt desserterne med
små stykker abrikos og snittede hasselnøddekerner.
Tips: Gelésukker
multi er sukker tilsat et geleringsmiddel. Hvis du ikke har det, kan du bruge 1
dl alm. sukker plus 5 blade husblas. Rør sukkeret sammen med ymeren. Udblød
husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt den i en skål over vandbad.
Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren.
Fortsæt som i opskriften, men pisk al fløden til skum.