Logo

2 slags is til frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mælkeis
10 æggeblommer (str. store )
250 g sukker
2 vaniljestænger
1 l. sødmælk

Melonsne
1 æggehvide (str. stor)
3 spsk flormelis
1 moden netmelon, fx Galia (ca. 1 kg)
50 g flormelis
2 spsk friskpresset citronsaft
200 g friske hindbær
200 g friske blåbær

Tilbehør:
12 cl. kold, sød hvidvin, fx Sauternes.

Mælke-is:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps".

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud.

Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret.

Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.

Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring.

Hæld æggeblandingen tilbage i gryden.

Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver lidt tykkere.

Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter).

Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.

Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Melon-"sne":
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej.

Halver melonen og fjern kernerne.

Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen).

Kom melonkød og flormelis i en food processor/hurtighakker.

Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt.

Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft.

Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter).

Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.

Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.

Ved serveringen:
Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær.

Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over.

Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her