Logo

3 små æbledesserter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glaserede æbler:
3 æbler (danske Philippa)
3 spsk sukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
100 g flormelis
1 ½ dl hvidvin
3 cl calvados
1 dl piskefløde

Flødecreme med reciotosyltede æbler og brombær:
5 dl fløde
35 g sukker
4 bl husblas
1 ½ dl Recioto (sød italiensk rød dessertvin)
2 æbler (Philippa), i små fileter eller kugler
30 store brombær
1 dl vand
25 g sukker

Æblekanelis med kanelrosiner:
4 æggeblommer
50 g flormelis
2 ½ dl fløde
3 æbler
½ dl vand
75 g sukker
½ tsk kanel

Kanelrosiner:
50 g sukker
2 dl vand
½ tsk kanel
1 dl rosiner

Glaserede æbler:
Damp æblefileterne med sukker og vanilje. Læg dem i 4 portionsskåle. Pisk æggeblommer, flormelis og hvidvin over damp indtil massen er skummende. Tilsæt Calvados og pisk yderligere 3-5 minutter over damp. Pisk i massen indtil den er afkølet (evt. over is). Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen. Læg cremen over æblekompotten og glacér den i ovnen med høj overvarme (grill) ca. 270ºC.

Flødecreme med reciotosyltede æbler og brombær:
Kog fløden op med sukker, tilsæt udblødt husblas og lad det afkøle i en form til næste dag. Kog vand og sukker op, tilsæt æblestykker og lad det afkøle. Tilsæt Recioto og brombær og lad det trække til næste dag.

Æblekanelis med kanelrosiner:
Æbler dampes i vand og sukker tilsat kanel, moses og afkøles. Fløden piskes stiv. Æggeblommer og flormelis piskes hvidt. Tilsættes æblemos og derefter flødeskum. Hældes i forme og fryses.

Kanelrosiner:
Sukkeret karameliseres, tilsættes vand og kanel samt rosiner. Koges op og trækker til næste dag.

Anretning:
Anret desserterne på 3 små tallerkener.
Stil portionsskålen på en undertallerken.
Flødecrèmen stilles på en tallerken med syltede æbler og brombær omkring.
En skive is anrettes med kanelrosiner omkring.

Tips:
Desserterne kan naturligvis serveres enkeltvis.
Alt kan laves dagen før på nær crèmen til de glaserede æbler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her