Logo

Californiske lammekoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 lamme- eller bede koteletter a ca. 200 g
2 spsk olie
4 skiver røget skinke
2 spsk smør
2 bananer

Koteletterne gnides grundigt med peber og den ene spsk olie.
En grillpande pensles med resten af olien, og når panden er meget varm, steges koteletterne 3-4 minutter på hver side.
Drys med salt og hold koteletterne varme på et serveringsfad.
På den anden stegepande steges skinkeskiverne sprøde.
De tages op, og smørret smeltes på panden.
Bananerne skrælles, halveres på langs og steges gyldne på begge sider i smørret.
Lige inden serveringen lægges en skive skinke på hver kotelet og herover en halv stegt banan.
Hertil passer små faste pillekartofler og stegesmør fra panden.

Tips: Lamme- og bedekød egner sig fortrinligt til grillstegning.
Ikke mindst fordi overflødigt fedt drypper af under grillningen.

Amerikanerne har det med at servere ananasskiver, røde cocktailbær og andre sydfrugter til mange af deres kødretter.
Den slags kreationer får gerne betegnelsen ”a la hawaii”.
Her er en tillempet version som nok passer bedre til den europæiske smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her