Dej:
150 g grahamsmel
100 g hvedemel
75 g smør
1 æg
1 tsk salt
2 spsk tykmælk
Fyld:
200 g porrer
200 g gulerødder
2 spsk olie
250 g champignon
300 g bagekartofler
2 dl cremefraiche
2 stilke timian
salt, peber
æg til pensling
*
Porrerne renses og skæres i tynde ringe.
Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern.
Champignionerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af
størrelsen.
Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik.
Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 minutter.
Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter, hvorefter der
slukkes for varmen.
cremefraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber.
Melet hældes i en skål, salt tilsættes.
Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse.
Brug evt. food-processoren eller en pisker med dejkroge.
Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er
nødvendigt.
Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24x24 cm.
Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 piroger af hvert
dejstykke.
Lav 2 mere af den overskydende dej.
Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært,
for der skal helst være så meget fyld i som muligt).
Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med
sammenpisket æg.
Bages ved 225°C i 20-25 minutter.