4 spsk (oliven)olie
1 stort løg, skåret i skiver (2 kopper)
2-4 peberfrugt i forskellige farver, skåret tynde skiver
2 store fed hvidløg, hakket
1 tsk ungarsk paprika eller få streger cayennepeber
1 spsk sød paprika
750 g kalkunlår eller bryst, uden skind og ben, skåret i stimler
100 g svampe, skåret tyndt
1 dåse hele tomater med saft
1 spsk Worcestershire sauce
1 spsk citronsaft
1 tsk frisk rosmarin, hakket
salt og friskkværnet sort peber
2 tsk majsstivelse
1 kop yoghurt, naturel (se Tips)
A) Varm 2 spsk olie ved høj varme i en stor sauterpande.
Tilsæt løg og peberfrugter og svits dem, indtil de begynder at bløde og let brune. Tilsæt den paprika og hvidløg og kog i 30 sekunder mere, indtil hvidløget er duftende. Tag peber, løg og hvidløg fra panden og sæt tilside.
B) Varm de resterende 2 spsk olie ved høj varme.
Kom svampe og kalkunkød på panden og brun ved høj varme, under omrøring, i 3-4 minutter, indtil kalkun og svampe begynder at brune.
Reducer varmen til medium, returner peber- og løgblandingen på panden og bland godt.
C) Skær tomaterne let, og tilføj dem med saft til panden.
Tilsæt nu Worcestershire sauce, citronsaft, rosmarin og sort peber.
Bland godt, reducere varmen til medium-lav, dække gryden og lad det simre i 15-20 minutter.
D) Rør majsstivelse i yoghurt og tilføj til gryderetten.
Varm op på svag varme (ikke simre eller koge), under jævnlig omrøring, indtil saucen tykner.
Serveres med ris, polenta, eller kartoffelmos.
Tips: For at undgå at det klumper, bruges fuldfed yoghurt der først tilsættes, når saucen er afkølet let og lad det ikke simre herefter.
Kan også serveres som "Gyros" i et foldet pitabrød med tomater, løg, tzatziki sauce.
Kødet kan være svinekød, kylling, kalkun, kalvekød, lamme- eller oksekød.
.............................................................................................................