Med færdigkøbt fillodej er disse sprøde fiskepakker hurtigt
sat på bordet. Forret eller frokost
3-6 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 15 min.
#
300 g laksefilet
150 g optøede ærter
1 lille fed hvidløg
½ dl cremefraiche 38%
3 ark fillodej
1 æggehvide
salt og peber
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Del laksen i 6 stykker, og skær skindet af.
Krydr med salt og peber.
Blend ærterne med hvidløg og cremefraiche ti I en tyk pure,
og smag til med salt og peber.
Skær fillodejen i 12 kvadrater à 20x20 cm, og opbevar dem
under et fugtigt viskestykke (ellers bliver de tørre og knækker).
Læg et stykke dej på bordet, og pensl med æggehvide.
Læg et stykke dej ovenpå, og pensl igen.
Læg et stykke laks på dejstykket, og læg en skefuld ærtepure
ovenpå.
Fold dejen omkring fyldet, og læg det med samlingerne nedad
på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æggehvide.
Gentag dette med resten af dejen og fyldet.
Bag pakkerne i ca. 15 min.
Server de sprøde fiskepakker som snack eller forret.
Anret evt. med salat eller kartofler, og nyd retten som
frokost eller hovedret til 2-4 personer.