Med spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket
kød række til mange personer. Farsrullen kan også serveres kold, fx som del af
en buffet.
4-6 personer. Arbejdstid: 45 min, x Bagetid: 30 min.
Fars:
75 g lyst brød uden skorpe
2 dl mælk
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
1 æg
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
Endvidere:
80 g parma- eller serranoskinke
200 g frisk mozzarella i saltlage
100 g soltørrede tomater i olie
frisk oregano eller basilikum
450 g butterdej
1 æg til pensling
salt og peber
Tilbehør: fx grøn salat (se opskrifter)
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Udblød brødet i mælken.
Ælt kødet sammen med salt, brød, mælk og æg.
Tilsæt finthakket skalotteløg, knust hvidløg og krydderier.
Bred farsen ud på et stykke bagepapir i et rektangel på ca.
25x30 cm.
Læg skinkeskiverne på farsen.
Afdryp mozzarella og tomater, og skær dem i tynde skiver.
For- del dem på skinken sammen med blade af oregano eller
basilikum.
Rul farsen sammen omkring fyldet ved hjælp af bagepapiret.
Rul dejen ud til en plade på ca. 30x40 cm.
Tril farsrullen ud på dejen.
Luk dejen omkring farsen, og tryk kanterne til med en gaffel.
Læg pakken på en bageplade med bagepapir, og pensl med
sammenpisket æg.
Sæt den i ovnen i ca. 30 min.
Server den indbagte farsrulle varm, lun eller afkølet med en
grøn salat eller en god kartoffelsalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin