De nye kartofler er en af sommerens himmerigsmundfulde.
Nyopgravede og nykogte findes der ingen bedre sommergrønsag. Denne
kartoffelsalat smager også skønt til røget sild og makrel.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 25 min.
#
300 g nye kartofler
1 lille løg
1 lille salathoved
1 stilk selleri, fintskåret
1 dl skinke skåret i fine tern
1-1½ dl cremefraiche
salt, peber fra kværn
*
1. Læg de gnubbede eller skrabede kartofler i kogende,
letsaltet vand og kog dem møre, men faste.
2. Hæld vandet fra. Brus kartoflerne over med iskoldt vand
og hæld også det fra.
3. Hæld kartoflerne ud på køkkenbordet til afkøling.
4. Pil løget og hak det fint.
5. Skyl salathovedet og dup det tørt i køkkenrulle.
Beklæd en stor salatskål med bladene.
6. Rens selleristilken og skær den i tynde skiver.
7. Rør 1 dl cremefraiche jævn i en anden skål.
Skær kartoflerne i tykke skiver, der forsigtigt vendes i
cremefraichen.
Tilsæt fintskåret løg og små skinketern.
Drys med salt og rigeligt peber.
Tilsæt lidt mere cremefraiche, om nødvendigt.
8. Hæld kartoffelsalaten i salatskålen.
Alternativ:
#
300 g nye kartofler
1 lille løg
1 lille salathoved
1-1½ dl cremefraiche
salt, peber fra kværn
1 bdt radiser
purløg
1 tomat
*
1. til 4. Som ovenfor
5. Skyl salathovedet og dup det tørt i køkkenrulle.
6. Rens radiserne og skær dem i ikke for tynde skiver.
Klip purløget.
7. Rør 1 dl cremefraiche jævn i en anden skål.
Skær kartoflerne i tykke skiver, der forsigtigt vendes i
cremefraichen.
Tilsæt 1-2 spsk klippet purløg og smag til.
Drys med salt og rigeligt peber.
Tilsæt lidt mere cremefraiche, om nødvendigt.
8. Hæld kartoffelsalaten i salatskålen.
Drys radiser og klippet purløg over.