Salt
Peber
3 tsk Spidskommen (stødt)
3 fed hvidløg (knust)
2 tsk Sesamfrø
2 spsk Olivenolie
8 spsk Yoghurt (naturel)
1 spsk Tomatpuré
4 spsk Citronsaft
900 g Lamme-nakkefileter (i et helt stykke)
1 tsk Korianderfrø
1 håndfuldMynteblade
Lav marinaden mindst 4 timer i forvejen. Bland olivenolie, citonsaft, knust hvidløg, stødt spidskommen og tomatpuré i en skål. Krydr med peber.
Læg lammekødet i et fladbundet fad og vend det i marinaden. Stil det svalt, men ikke i køleskabet, i 4 timer eller mere - evt. natten over.
Tilbered saucen før lammekødet. Sæt en stegepande over kraftig varme og rist koriander- og sesamfrø kort. Hæld frøene i en skål. Tilsæt hakket mynte og yoghurt. Bland godt og krydr med salt og peber. Hæld det i en serveringskål.
Forvarm grillen til højeste varme. Grill det fileterede nakkekød i ca. 10 minutter i alt, indtil det er mørkebrunt over det hele. Vend kødet et par gange og øs evt. overskydende marinade over. Når kødet er færdigt, tages det fra grillen, men lad det ligge på et varmt fad et par minutter, før det skæres i 1 cm. tykke skiver .
Anret lammeskiver ne på et varmt fad, pynt med lidt friske mynteblade og servér dem med den krydrede yoghurtsauce.