1 lammekølle (2.5 - 3 kg)
3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
10 g frisk eller tørret lavendel
3 spsk friskhakket rosmarin
3 spsk olivenolie
salt og peber
Pynt: Lavendel- og rosmarinkviste
I regelmæssig afstand rundt køllen ridses 20 små snit og heri lægges tynde skiver hvidløg.
I en skål blandes lavendel, rosmarin og olivenolie.
Smør køllen jævnt med lagen og stil den hen i ca. 2 timer ved alm. rumtemperatur.
Imens tændes grillen op.
Læg køllen i en grillpande og stil den ca. 10 cm over gløderne.
Køllen pensles og vendes af og til.
Grill den ca. 15 minutter til den er gyldenbrun.
Steg videre til stegetermometret viser 54-57ºC (medium) og kødet har fået en rosa farve.
Læg køllen på et skærebræt og lad den trække yderligere under et stykke alufolie i 10 min. inden udskæring.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene.