Logo

Hvedeknopper - Varme hveder til Store Bededag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvedeknopper - Varme hveder til Store Bededag


Aftenen før St. Bededag - følger mange (80%) danskere den gamle tradition om at spise varme hveder.


Opskrift til 20 stk.:

50 g flormelis

10 g salt

50 g gær

1 æg

75 g smør

5-10 g kardemomme

2,5 dl lunkent vand

550-600 g hvedemel

 *

Alle ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min.

Dejen skal nu stå 15-20 min. på et lunt sted.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade.

Lad bollerne efterhæve 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt viskestykke.

Bag bollerne 15-20 min. på 200°C.

Når bollerne er afkølet skæres de igennem.

Skiverne ristes i ca. 5 min ved 225-230°C.

- Traditionelt er varme hveder en hvede­tvebakke, der kan ristes/varmes op.

 

Fakta om St. Bededag

- Store Bededag blev lovfæstet i 1686 af kong Christian V.

- Store Bededag slog en masse mindre bede-­ og bodsdage sammen til en stor.

- Bededagen skal altid ligge d. 4. fredag efter påske.

- På Bededag skal alle holde fri - også bagerne, derfor opstod de varme hveder.

- Varme hveder ristes og spises lune med smør aftenen før Store Bededag.

- Ifølge gammel tradition skal vi torsdag aften efter en gåtur på Voldene hjem at spise varme hveder. Lav rigelig så der også er til weekenden og ...


Se flere dejlig opskrifter på varme hveder:

Varme hveder

Varme hveder i flere variationer

Varme hveder i mikroovn

Varme hveder Sørens

Hveder, Bagermester Froms opskrift

Hvedeknopper - hveder

Grove hveder

Klassiske hvedeknopper




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her