Varme hveder ristes og spises lune med smør aftenen før
Store Bededag. Find den lækre opskrift her. Ifølge gammel tradition skal vi
torsdag aften efter en gåtur på Voldene hjem at spise varme hveder. Lav rigelig
så der også er til weekenden og ...
#
500 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk salt
100 g smør
25 g gær
3 dl lunkent vand
*
Bland hvedemel med sukker og salt i en glasskål.
Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen.
Rør gæren glat med halvdelen af vandet.
Kom resten af vandet i og hæld det i skålen.
Rør dejen sammen.
Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.
Hæv dejen i mikroovnen
Stil dejen i ovnen.
Mikrobølg ved 1000 Watt i 20 sekunder.
Del dejen i 12 stykker, og tril til boller.
Sæt bollerne tæt sammen i en lille bradepande (22x31 cm) foret med bagepapir.
Det er vigtigt, at bollerne ligger tæt, så de får den firkantet facon.
Stil bradepanden på den høje rist i ovnen.
Efterhæv brødet i 10 min.
Bag hvederne på 200 ºC varmluft i 30 min
Afkøles på rist.
Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den overskårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.
Se flere dejlig opskrifter på varme hveder:
Varme
hveder
Varme hveder i flere variationer
Varme hveder i mikroovn
Varme hveder Sørens
Hveder, Bagermester Froms opskrift
Hvedeknopper - hveder
Grove
hveder
Klassiske hvedeknopper