Logo

Varme hveder Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varme hveder Sørens


Varme hveder ristes og spises lune med smør aftenen før Store Bededag.

Find den lækre opskrift her og forfør din kone. Ifølge gammel tradition skal vi torsdag aften efter en gåtur på Voldene hjem at spise varme hveder. Lav rigelig så der også er til weekenden og ...


#

150 g gær

4 dl mælk

125 g smør

3 æg

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 tsk kardemomme

1 kg hvedemel

*

 

Smelt smørret i mælken og lad det køle til det er håndvarmt.

Rør gæren ud i den lunkne mælk og rør krydderierne i sammen med æggene.

Tilsæt melet, lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve lunt en halv times tid.

Ælt igen og form dejen til store boller.

Der bliver ca. 24 som sættes på to bageplader med pænt mellemrum.

Nu skal hvederne hæve under damp:

Fyld en stor eller to mindre gryder kvart op med vand og lad det komme i kog. Bagepladen stilles oven på gryderne, men sørg for at pladen ikke virker som et låg, så dampen ikke kan slippe op.

Med et par hårdtopvredne viskestykker laves et "telt" fra emhætten og ned over bagepladen.

Herinde hæver hvederne i 10-15 min., før de sættes i en gennemvarm ovn ved 200°C i 15-20 min.

Hvederne flækkes og ristes lige inden servering St. Bededags aften.



Se flere dejlig opskrifter på varme hveder:

Varme hveder

Varme hveder i flere variationer

Varme hveder i mikroovn

Hveder, Bagermester Froms opskrift

Hvedeknopper - hveder

Grove hveder

Klassiske hvedeknopper




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her