Find den lækre opskrift her. Ifølge gammel tradition skal vi
torsdag aften efter en gåtur på Voldene hjem at spise varme hveder. Lav rigelig
så der også er til weekenden og ...
Tilberedningstid: 60 min. Antal: 16 stk.
# Ingredienser:
50 g gær
4 dl sødmælk
2 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk sukker
ca. 675 g hvedemel
*
Lun mælken let og udrør gæren heri.
Tag 2 spsk af æggemassen fra til pensling og tilsæt resten.
Drys salt, kardemomme og sukker over melet, og tilsæt mel
efterhånden.
Ælt dejen sammen til en let og smidig dej.
Tildæk den og lad den hæve 30 minutter.
Tag dejen ud på bordet, ælt den igennem og form dejen til 16
boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, med ca. 1½ cm. i mellem
bollerne.
Lad dem efterhæve 20 minutter.
Pisk den gemte æggemasse med lidt vand og pensl bollerne.
Bag dem ved 200 °C i ca. 18-20 minutter.
Lad bollerne køle lidt af, flæk dem, læg dem tilbage på
bagepladen med skærefladen og lad dem tørre i ovnen ved 200 °C i 4-5 minutter.
Nyd de varme hveder med smør og måske solbærsyltetøj.
Se flere dejlig opskrifter på varme hveder:
Varme
hveder
Varme hveder i flere variationer
Varme hveder i mikroovn
Varme hveder Sørens
Hveder, Bagermester Froms opskrift
Grove
hveder
Klassiske hvedeknopper