Brød
25 g gær
1 ½ dl mælk
1 dl A-38
3 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 gulerod (75 g)
60 g grahamsmel (1 dl)
350 g hvedemel (ca. 6 dl)
1 æg til pensling
2 spsk grahamsmel til drys
Arbejdstid: 20 minutter.
Hævetid: 1 time 20 minutter.
Bagetid: 15 minutter.
1. Lun mælken let (35ºC) og opløs gæren heri. Tilsæt A-38 og olie. Rør salt, sukker og grahamsmel i.
2. Riv guleroden fint, der skal være ca. 1 dl Bland den i dejen sammen med ⅔ af melet. Rør dejen godt sammen. Tilsæt det resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig.
3. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Ælt atter dejen igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til små aflange brød.
4. Sæt brødene på en velsmurt plade eller på en pande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.
5. Rids brødene med en skarp kniv eller et barberblad. Pisk æggene sammen og pensl brødene med det. Drys med grahamsmel.
6. Bag brødene i en 225ºC varm ovn i 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Lad dem svale på en bagerist.