50 g margarine
4 dl mælk
1 dl tykmælk/A38
50 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
200 g revne gulerødder
800 g hvedemel
Pynt: 50 g hvedeklid/solsikkekerner
Pensling: Et sammenpisket æg
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk den med et låg eller rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 stykker og form dem runde, snit et kors i brødet og pensel det med æg.
Pynt evt. med hvedeklid eller solsikkekerner.
Bagetid: ca. 25 min ved 200°C.
Serveres lunt, evt. med tzatiki.