Billede venligst indsendt af Jan T.
# Ingredienser
6 store søde kartofler
(bagt, skrællet og most)
2,5 dl mælk
1 tsk vanilje
3 spsk sukker
60 g smør
1 tsk kanel
Lidt revet muskatnød
1 spsk appelsin juice (eller whisky)
1 pakke små skumfiduser
* TilberedningSødkartoflerne bages helt møre i ovnen ved 200 °C.
Når de er kølet lidt af pilles og moses de.
Mælken opvarmes til kogepunktet sammen med smør, sukker og vanilje.
Sødkartoflerne tilsættes kanel og appelsinsaft og smages til med lidt muskatnød.
Mælken røres heri.
Halvdelen af blandingen kommes i et smurt ovnfast fad.
Dæk med skumfiduser, læg resten af blandingen over, og læg endnu et lag skumfiduser øverst.
Hele herligheden bages ved 200 °C indtil det er meget varmt og toppen er let gylden.