Krydret bønnesuppe
250 g udblødte, hvide bønner
3 fed hvidløg
1 løg
1 peberfrugt
4 fuldmodne tomater
2 bouillonterninger
salt og peber
¼ tsk rosmarin
¼ tsk basilikum
klippet persille
Tilbehør: Spiedini - se herunder
*
Sæt bønnerne over i iblødsætningsvandet, spædet med så meget vand, at der i alt bliver 1¾ l.
Tilsæt knuste hvidløg, hakket løg, strimlet peberfrugt og ituskårne tomater.
Bring det i kog og tilsæt bouillonterningerne.
Lad suppen koge sagte i 1½-1¾ time.
Purér eller blend suppen over i en anden gryde og smag til med salt og peber.
Tilsæt rosmarin og basilikum og lad suppen snurre videre i 10 minutter.
Drys ved serveringen med klippet persille og server suppen med
Spiedini
4 birkes-rundstykker
4 store, ret tykke skiver Danbo ost
8 sardelfileter (evt sardin i olie fileter)
*
Skær 4 snit i hvert rundstykke, men ikke helt igennem.
Skær hver osteskive i 4 stykker og stik dem i snittene.
Stil rundstykkerne 5-6 minutter i en 250°C varm ovn og pynt hvert med 2 sardelfileter i kryds.
Server dem omgående til suppen.