Logo

Fiberbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiberbrød

 

Du kan nemt bage dit eget fiberbrød især hvis du har en røremaskine. Husk, at mængden af mel, der angives i brødopskrifter, kun er vejledende. Mærk selv efter: Dejen må hellere være lidt klistret end fast og tør.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 1 time. 1 brød = 24 skiver a 50 g

 

#

25 g gær

5 dl vand eller kærnemælk

150 g hvedeklid

125 g hørfrø

2 tsk salt

1 spsk sirup

ca. 500 g grahamsmel

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen godt igennem (min. 5 min.) og tryk den ned i en form (1½ liter) foret med bagepapir.

Lad brødet hæve tildækket 1 time.

Tryk dejen ned i formen, prik med en gaffel og lad det hæve tildækket 1 time mere.

Pensl brødet med vand og sæt det i den nederste halvdel af ovnen ved 160 °C i ca. 1 time.

Vend brødet ud af formen og lad det bage ca. 10 min. mere.

Bank det i bunden det skal lyde hult, når det er færdig bagt.

Lad det afkøle på en rist.

 

Opbevares i plastpose og lægges køligt, men ikke i køleskab.
Èn dag i køleskab udtørrer brød lige så meget som 4 dage i et køkkenskab.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her