Logo

Figenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

225 g tørrede figner skåret i små stykker
100 g rørsukker
1 ¾ dl afkølet sort te
225 g fuldkornsmel
1 spsk melasse (siruptype)
4 tsk tørgær
1 pisket æg
 
Figner, te, rørsukker og melasse røres sammen i en skål og trækker en time. I en anden skål blandes hvedemel, gær og æg sammen, som herpå tilsættes figenblandingen.
Bliv ved med at røre med en træske, indtil en ensartet blød dej opnås. Hæld dejen i en smurt lille brødform, og bag figenbrødet i en forvarmet ovn ved 180ºC i fem kvarter (stik i det med en kniv for at se, om det har fået nok).
Lad brødet afkøle 5-10 min., inden det tages ud af formen.
Servér fx til eftermiddagsteen…

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her