Du kan nemt bage dit eget fiberbrød især hvis du har en
røremaskine. Husk, at mængden af mel, der angives i brødopskrifter, kun er
vejledende. Mærk selv efter: Dejen må hellere være lidt klistret end fast og
tør.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 1 time. 1 brød
= 24 skiver a 50 g
#
25 g gær
5 dl vand eller kærnemælk
150 g hvedeklid
125 g hørfrø
2 tsk salt
1 spsk sirup
ca. 500 g grahamsmel
*
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og tilsæt de
øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem (min. 5 min.) og tryk den ned i en
form (1½ liter) foret med bagepapir.
Lad brødet hæve tildækket 1 time.
Tryk dejen ned i formen, prik med en gaffel og lad det hæve
tildækket 1 time mere.
Pensl brødet med vand og sæt det i den nederste halvdel af
ovnen ved 160 °C i ca. 1 time.
Vend brødet ud af formen og lad det bage ca. 10 min. mere.
Bank det i bunden det skal lyde hult, når det er færdig
bagt.
Lad det afkøle på en rist.
Opbevares i plastpose og lægges køligt, men ikke i køleskab.
Èn dag i køleskab udtørrer brød lige så meget som 4 dage i et køkkenskab.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin