Lækre og lynhurtige boller, som kun skal hæve i 15 min. Perfekt
som hurtige eftermiddagsboller eller som sandwich-boller til frokost eller
aftensmad.
ca.12 boller
# Råvarer til Boller, lækre og lynhurtige:
75 g margarine
1 dl mælk
½ pakke gær (25 g)
2 spsk sukker
¼ tsk salt
1 æg
275 g hvedemel (4½ dl)
3 spsk rosiner
*
Fremgangsmåde:
1) Tænd for ovnen 200 °C
2) Smør bagepladen med margarine
Smelt margarinen i en gryde
Hæld mælken i bagefter
3) Hak gæren i småstykker i dejfadet og hæld mælkeblandingen
over og rør gæren ud.
4) Rør resten af delene i dejen med en grydeske.
5) Rør til dejen er blank og glat.
6) Sæt dejen i 12 boller på bagepladen med 2 teskeer.
Dejen er meget fedtet.
Stil pladen et lunt sted.
7) Lad det hæve 15 minutter
8) Pladen sættes på midterste ribbe og bollerne bager ca 10
minutter.