Her er nye boller på suppen :-) Disse sunde boller kan
bruges til både morgenmad, frokost og som tilbehør til aftensmad mv.
20 stk Lækre sunde boller:
# Råvarer til speltboller:
9 dl vand
1 kg fuldkorns speltmel
25 g gær
½ spsk fint salt
*
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt salt.
Tilsæt speltmel under omrøring.
Brug evt. røremaskine med dejkroge. Dejen skal være våd.
Tildækkes med folie og sættes i køleskab i min. 12 timer.
Det er derfor en god ide at lave dejen om aftenen.
Læg bagepapir på pladerne.
Da dejen er våd, formes bollerne med 2 spiseskeer.
Bollerne synker sammen under bagningen, så lad dem være så
høje som muligt.
Bages i ca. 20 min. ved 200 graders varme. Sættes på rist og
afkøles.
Tips: Velegnet til frysning.
Hvis du kommer lidt sukker i, kan de også bruges som
fødselsdagsboller.
Bagepapiret kan genbruges op til 3-4 gange - det sparer både
tid og ressourcer
Pladen med den våde dej