Logo

Speltboller - Grundopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
6 dl vand
250 g groft speltmel
350 g sigtet speltmel
 
Opløs gæren i vandet og rør sammen med de resterende ingredienser.
Dejen bliver meget klistret.
Herefter sættes dejen i køleskabet mindst 6 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 225°C.
Sæt 12 boller på en plade med bagepapir.
Stænk bollerne med vand og sæt dem i den varme ovn.
Bages 15-20 minutter.
 
Denne opskrift er en grundopskrift.
Det er blandingsforholdet og den lange hævetid, som giver det gode resultat.
Derfor kan både hvedemel, vand og sukker udskiftes med andre lignende typer.
(Hvedemel, mælk, honning.... alt efter smag)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her