Logo

Spelt boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 dl grovvalsede havregryn
50 g gær
3 dl a-38
600 g sigtet speltmel
400 g hvedemel eller indtil dejen kan ikke tage mere hvedemel
1 spsk rapsolie
2 tsk groft salt 
 
4 dl kogende vand og havregryn blandes og skal stå i en halv times tid.
A-38, gær tilsættes og røres grundigt derefter salt, spelt hvedemel og i første
omgang 300 g hvedemel, dette skal æltes i ca. 10 min, derefter tilsættes
mere hvedemel indtil dejen ikke klistrer mere.
Hæver 1 times tid, slås ned og formes til boller.
Bages i 220ºC varm ovn i ca. 15-20 min.
 
Tips: Gode som friskbagte, bare med smør eller med  marmelade og ost og
til suppe m.m.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her