Logo

Spejlægs cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spejlægs cupcakes

Bare rolig - her skal ikke spejles et utal af æg på panden. Server kagerne til brunch med et glas friskpresset appelsinjuice.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur: og pynt

375 g flormelis, sigtet

225 g usaltet smør

1 knsp salt

18 halve ferskner fra dåse, drænede

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Pisk flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat.

Smør glasuren på kagerne og læg en halv fersken øverst på hver.

Opbevar kagerne uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cremecupcakes

Følg basisopskriften.

Skær en tynd skive af toppen af kagerne.

Brug en teske til at grave et lille hul (dybde: 2,5 cm) i krummen.

Fyld vaniljecreme i hullet med en sprøjtepose.

Læg 'låget' på igen, smør glasur på kagerne og pynt med de halve ferskner.

 

Nektarincupcakes

Følg basisopskriften.

Erstat de halve ferskner med 18 halve nektariner.

 

Kiwicupcakes

Følg basisopskriften.

Erstat de halve ferskner med 18 tynde skiver kiwi.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her