#
50 g margarine
2 dl mælk
25 g gær
½ dl sukker
1 knsp salt
6-7 dl hvedemel
20 papirforme
Fyld:
3 spsk margarine
3 spsk sukker
1 ½ tsk kanel
Pensling:
1 æg
perlesukker
*
Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt mælken og opvarm det til det er håndvarmt.
Smuldr gæren ned i en skål.
Hæld mælkeblandingen over gæren og rør rundt til gæren er smeltet.
Tilsæt sukker, salt og 41/2 dl af hvedemelet.
Arbejd dejen smidig og tilsæt mere hvedemel indtil dejen slipper skålen.
Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse under et klæde, ca. 10
minutter.
Stil ovnen på 250°C.
Anbring papirformene på en bageplade.
Kom dejen op på et melet bord og arbejd den glat og smidig.
Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang plade.
Rør fyldet sammen og læg halvdelen af fyldet på hver del.
Rul dejen sammen til to ruller og skær hver rulle i 10 lige store dele
og læg dem i papirsformene.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys perlesukker på.
Bag dem ved 250°C i ca. 6-8 minutter.
Lad bollerne køle på en rist med et klæde over
Tips: Du kan skifte en fjerdedel af hvedemelet ud med grahamsmel.