Logo

Boller/rundstykker - koldthævede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldthævede boller er gode som rundstykker en morgen, man har travlt. 
Læg dem aftenen før, og bag dem mens du er i bad!


Koldthævede boller er gode som rundstykker en morgen, man har travlt.
Læg dem aftenen før, og bag dem mens du er i bad!


3 dl koldt vand
50 g gær
2. spsk olie
salt
9 dl hvedemel


Pynt:
æg eller mælk
birkes

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olie og salt.
Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er blank.
Form 12-14 boller og sæt dem på en plade med bagepapir.
Læg et klæde over, og stil bollerne køligt i 8-10 timer.
Tag bollerne frem, og tænd for ovnen 250ºC.
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk.
Pynt evt. med birkes.
Bollerne bages ved 250ºC C i 12-15 minutter.
 
Tips: Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt?
Tag en bolle (eller et andet brød), og bank i bunden.
Lyder det hult? - så er det færdigt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her