Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
saft af ½ citron
1 dl piskefløde
1 tsk sukker
friskkværnet peber
100 g forårsløg i tynde ringe
Spid:
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
250 g champignoner eller andre svampe
100 g salatløg
250 g cherrytomater
20 friske blade salvie
1 spsk olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 citron
10 bambusspid - ca. 20 cm lange
Læg træspiddene i koldt vand i ca. ½ time - så de ikke brænder, når de kommer på panden.
Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre ca. 20 min.
Hæld vandet fra og lad dem blive kolde.
Del evt. store kartofler i mindre stykker.
Bland imens kartoflerne koger, en dressing af citron og fløde.
Lad det stå ved stuetemperatur til den tykner.
Smag dressingen til med sukker og peber.
Vend dressingen i de afkølede kartofler sammen med forårsløgene.
Spid: Skær kødet ud i tern på ca. 2,5x2,5 cm.
Rens svampene. Pil løg og skær det ud i både fra top til rod.
Sæt kød, grønsager og salvieblade skiftevis på spiddene.
Pensl spiddene med olie og krydr med salt og peber.
Steg dem på en meget varm pande - evt. en grillpande - ca. 1 min. på alle sider. Skru ned til jævn varme og steg yderligere ca. 1 min. på alle sider.
Stegetiden er i alt ca. 8 min.
Server de lune spid med citronbåde til.
Dit barn kan sætte kød og grønsager på spid. De kan samles efter egen smag, så alle laver spid til sig selv. Kød og grønsager kan samles i flot rækkefølge - nærmest som et mønster.
Fryseegnet: Nej