Logo

Spidskålsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidskålsboller

 

Kåldolmere på sommervis: Rør farsen med frisk dild og pak den ind i de smukke spidskålsblade. Resten af spidskålen stuves med fløde og sennep og serveres til.

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 spidskål

250 g hakket kalve- og svinekød

1 lille æg

1 lille løg (finthakket)

1 bdt dild

1½ dl fløde 9% eller madlavningsfløde

2 tsk majsstivelse

1-2 tsk dijonsennep

salt og peber

 

Tilbehør:

nye kartofler, ris eller kornperler

*

 

Blanchér spidskålen et par min. i kogende, letsaltet vand.

Tag kålen op af vandet, pil 4 blade af enkeltvis og dup dem tørre.

 

Rør kødet sammen med æg, løg, 1 spsk fintsnittet dild, salt og peber.

Læg en stor skefuld fars på hver af de fire kålblade og pak dem sammen som kugler eller ruller.

Pak dem ind i mikrofilm og læg dem i det kogende vand.

Lad dem simre 8-10 min.

 

Snit resten af kålen groft.

Giv fløden et opkog og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Vend kålen i saucen og kog den igennem 3-5 min.

Smag til med sennep, fintsnittet dild, salt og peber.

 

Tag bollerne op af vandet, pak dem ud og anret dem med den stuvede kål.

Server med nye kartofler, kogte ris eller kogte korn perler.

 

Tips: Dilden kan evt erstattes med din yndlingskrydderurt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her