Kåldolmere på
sommervis: Rør farsen med frisk dild og pak den ind i de smukke spidskålsblade.
Resten af spidskålen stuves med fløde og sennep og serveres til.
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 15 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 spidskål
250 g hakket kalve- og
svinekød
1 lille æg
1 lille løg
(finthakket)
1 bdt dild
1½ dl fløde 9% eller
madlavningsfløde
2 tsk majsstivelse
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler, ris
eller kornperler
*
Blanchér spidskålen
et par min. i kogende, letsaltet vand.
Tag kålen op af
vandet, pil 4 blade af enkeltvis og dup dem tørre.
Rør kødet sammen med
æg, løg, 1 spsk fintsnittet dild, salt og peber.
Læg en stor skefuld
fars på hver af de fire kålblade og pak dem sammen som kugler eller ruller.
Pak dem ind i
mikrofilm og læg dem i det kogende vand.
Lad dem simre 8-10
min.
Snit resten af kålen
groft.
Giv fløden et opkog
og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Vend kålen i saucen
og kog den igennem 3-5 min.
Smag til med sennep,
fintsnittet dild, salt og peber.
Tag bollerne op af
vandet, pak dem ud og anret dem med den stuvede kål.
Server med nye
kartofler, kogte ris eller kogte korn perler.
Tips: Dilden kan evt
erstattes med din yndlingskrydderurt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin