Logo

Pickles jævnet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stort fast blomkålshoved
¼ kg skalotte- el. perleløg
½ kg små grønne bønner
½ kg meget små drueagurker
¼ kg gulerødder
¼ kg grønne tomater, helst små, såkaldte kirsebær- eller cherrytomater, eller friskbælgede ærter

Saltlage: 1 ½ dl salt pr, l vand

Picklessauce: l 112 l eddike
4-5 dl sukker efter smag
3-4 spsk pulveriseret gul sennep
ca. 3-5 spsk karry
2 tsk gurkemeje
2 tsk mild paprika
10 hele peberkorn
2 hele nelliker
ca. 1 ½ dl hvedemel
1 spsk konserveringsvæske

Vask grønsagerne og gør dem i stand. Del blomkålen i små buketter, nip bønnerne og bræk dem evt. midt over. Skær en skive af hver ende af agurkerne. Skær gulerødderne i skiver og forkog dem 5 min.
Prik tomaterne med en gaffel el. bælg ærterne.
Kog saltlagen, til saltet er opløst, og lad den blive helt kold. Læg alle grønsagerne i lagen, sæt dem koldt 1 døgn. Hæld dem derefter til afdrypning.
Kog bønnerne og gulerødderne 3 min. i eddiken. Tilsæt de øvrige grønsager og giv dem et opkog. Tag grønsagerne op med hulske.
Tilsæt sukker og hele krydderier bundet i et stykke gaze. Udrør de pulveriserede krydderier og hvedemel med vand til en klumpfri jævning og pisk denne i eddiken. Kog picklessaucen ca. 10 min.
Tilsæt grønsagerne, giv dem et opkog i saucen og tag gryden af varmen. Skum og tilsæt konserveringsvæske. Fyld den færdige pickles på glas og tilbind straks.

Pickles kan også tilsættes voksbønner, strimler af peberfrugt, snittet bladselleri, terninger af squash el. courgetter. Pickles kan spises efter en uge, men smager bedst efter en måned.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her