1 stort fast blomkålshoved
¼ kg skalotte- el. perleløg
½ kg små grønne bønner
½ kg meget små drueagurker
¼ kg gulerødder
¼ kg grønne tomater, helst små, såkaldte kirsebær- eller cherrytomater, eller friskbælgede ærter
Saltlage: 2 liter vand
300 g salt
Krydderlage: 1 liter eddike
½ kg sukker
2-4 spsk hele, gule sennepskorn
1-2 spsk hel peber
4 hele allehånde
1 tsk hele anisfrø
1 tsk hele fennikelfrø
½ tsk kommen
3 laurbærblade
2 stk hel kardemomme
5 cm hel kanel
1 tsk koriander
¼ hel muskatnød
1 stk hel ingefær
2 hele nelliker
2 tsk konserveringsvæske
Gør grønsagerne i stand som til jævnet pickles, og læg dem i saltlage 1 døgn. Hæld grønsagerne til afdrypning og skyl dem over med koldt vand.
Læg alle de hele krydderier i gazepose og kog dem i eddike tilsat sukker i ca. ½ time under låg.
Tilsæt grønsagerne og giv dem 3 opkog i lagen. Tag gryden af varmen efter hvert opkog.
Tag grønsagerne op med hulske og læg dem i en rengjort krukke. Kog lagen igennem, tag den af varmen og tilsæt konserveringsvæske. Hæld den koghede lage med krydderpose over grønsagerne, læg en tallerken omvendt over, så grønsagerne holder sig under lagen. Tilbind straks.
Kan spises efter 1 måned.
På apoteket fås gazeposer, Stupaforbinding. Ellers må krydderierne pakkes i en pose lavet af gazebind. Pickles i lage kan tilsættes terninger af courgetter, strimlet peberfrugt, og den faste del af kinesisk kå!, snittet i ½ cm brede stykker, i stedet for gulerødder og tomater. De tre grønsager skal kun have 1 opkog.