Logo

Rungstedkage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En rigtig søndagskage. Det gode mandel-rosinfyld gør kagen så "fugtig" at den også kan serveres som dessert med flødeskum til. God kage at have i fryseren, hvis der skulle komme uventede gæster, eller hvis familien pludselig sukker efter hjemmebag.

1 stk

 

300 g hvedemel (5 dl)

200 g smør

50 g gær

2 spsk sukker,

2 æg

Fyld:

150 g smør

100 g sukker

1 spsk vaniljesukker

3-4 spsk rosiner

50 g hakkede mandler

2 spsk hakket sukat

æg til pensling

 

Findel fedtstoffet i melet og smuldr gæren heri.

Tilsæt sukker og de sam­menpiskede æg - ælt dejen sammen.

Rul ⅔ af dejen ud og beklæd en smurt springform hermed.

Rør smør og sukker sammen til fyldet og rør de øvrige ingredienser i.

Kom fyldet på dej bunden.

Rul resten af dejen ud, skær den i tynde strimler og læg dem over som fletværk.

Lad kagen hæve 1 time.

Pensl med æg og bag kagen ved 200°C i 20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.098 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her