Logo

Hjertekage dækket med "kys"

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Ca. 6 personer)
Dej: 125 g sukker,
125 g smør,
4 æggeblommer,
300 g hvedemel,
2 tsk bagepulver,
½ dl mælk.
Fyld:
2 stk blommer i madeira-chokolade (Anton 8erg),
4-5 spsk god abrikosmarmelade.
Låg: 4 æggehvider,
250 g sukker,
2-3 spsk finthakkede hasselnødder.

Pisk sukker og smør grundigt og pisk derpå æggeblommerne i en ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen og rør blandingen i skiftevis med mælken.
Fyld dejen i en hjerteform (ca. 2 l) - hvis det er en metalform, skal den smøres godt og evt. drysses med lidt rasp.
Forbag kagen ved 170º i et kvarters tid.
Hak chokoladen, rør den i marmeladen og fordel blandingen på kagen.
Pisk æggehviderne meget stive, pisk noget af sukkeret i og vend resten i sammen med nødderne.
Fordel massen over marmeladeblandingen og bag kagen i yderligere ca. et kvarter, til låget er stift og let gyldent.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her