En anderledes dessert. Med syrlig yoghurt, kraftig
vaniljesmag og forfriskende kirsebær, er den et sikkert hit. Dessert i glas. • Vaniljestangen tilfører ingen kalorier • Kirsebær indeholder
fibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Yoghurtdessert med bær
600 g kirsebær på glas
100 g Lady Fingers
- småkager til serveringen
4 spsk mandellikør eller kirsebærsaft fra glasset
Yoghurt-vaniljecreme:
3 æggeblommer
1 dl sukker
1 tsk Maizena
3 dl letmælksyoghurt
1 vaniljestang
*
Fremgangsmåde:
1 Pisk æggeblommer, sukker og Maizena, over et kogende
vandbad, til en luftig og lun masse.
Flæk vaniljestangen på langs og læg den i massen.
Pisk yoghurten i lidt ad gangen.
2 Tag vaniljestangen op og skrab de sorte korn ud og rør dem
i massen.
Hæld det i gryden og opvarm det langsomt under omrøring til
massen jævner, (se Tips & råd). Lad det køle noget af.
3 Lad kirsebærrene dryppe af og gem saften hvis du ikke
bruger likør.
Fordel kirsebærrene i bunden af de 4 glas.
Smuldr småkagerne ovenpå kirsebærrene og dryp med likør
eller kirsebærsaft.
4 Hæld vaniljecreme over bær og småkager (se Tips &
råd).
Fortsæt med bær, småkager, likør og creme til glassene er
fyldte og ingredienserne er brugt. Stil glassene i køleskabet til cremen er
fast.
Drys med resten af småkagerne og pynt med kirsebær.
Tips & råd
Vaniljecremen er færdig når den er så tyk at den hænger fast
på bagsiden af skeen.
Opvarm cremen ved svag varme og rør rundt hele tiden.
For at forhindre glassene i at springe kan du sætte en
rustfri kniv i glasset, mens cremen hældes i. Kniven leder cremens varme bort
fra glasset.
GENVEJ: Anvend færdig vaniljecreme og giv den ekstra smag
med vaniljestang.
Følg i øvrigt opskriften.
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = kJ 1621
Kulhydrat 57 g Protein 8 g Fedt 14 g (33%) Fibre 4 g