Slut en dejlig middag af med en skøn dessert - en trifli med
sommerbær.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: ca. 30
min. Ikke fryse-egnet. (4 personer) .
#
500 g blandede bær (fx ribs, solbær og jordbær evt. frosne)
1 dl sukker
12-16 makroner
400 g yoghurt naturel 10%
(græsk, fast type eller 2 dl sødmælksyoghurt og 100 g
cremefraiche 38%)
1 stang vanilje (kornene)
2 spsk flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer (½ dl)
*
Rib og skyl solbær og ribs og læg dem i en gryde med sukker
og 3 spsk vand.
Giv dem et opkog og lad dem simre gennemvarme.
Tilsæt rensede, udskårne jordbær og giv det et opkog.
Smag til med sukker og hæld det i en skål til afkøling.
Fordel makronerne i 4 portions-glas, fordel bærblandingen
over dem og lad det trække 1 times tid.
Rør yoghurt med vanilje, flormelis og æggeblommer.
Kom yoghurtcremen på toppen af triflien og server.