500 g friske eller frosne jordbær
100 g flormelis
4 ½ dl yoghurt
1 ¼ dl piskefløde
evt. lidt frisk limesaft
Friske jordbær nippes og skylles, hvis det er nødvendigt.
Frosne jordbær skal bare tøs op.
Mos bærrene og purér dem om nødvendigt gennem en sigte.
Rør denne jordbærpuré godt med flormelis, yoghurt og eventuelt frisk
limesaft.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i yoghurtmassen.
Kom den færdige isblanding i ismaskinen eller i en metalskål, som stilles i
køleskabets frostafdeling eller i dybfryser.
Isen skal fryse 20-40 minutter i en ismaskine, 2-3 timer i køleskab eller
fryser, og i det sidste tilfælde skal den piskes igennem med et piskeris
hver halve time, så isen kan blive blød.
Isen kan serveres med frugt, frugtsauce, flødeskum og eventuelt vafler til.