Frisk, cremet og med en smag af sol og sommer. Denne citroncreme stammer fra Siena, der ligger i hjertet af Toscana blandt bløde bakker, olivenlunde, charmerende landsbyer og vinmarker. Byen emmer af fordums tid og ser stort set ud, som den gjorde i 1300-tallet. En bid af denne citroncreme, og du føler dig hensat til sol og sommer.
4 ladyfingers brækket i mindre stykker
1 dl sød vin eller marsala
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
revet skal af 3 usprøjtede citroner
5 dl piskefløde
evt. lidt kandiseret citronskal
flormelis
Pynt: Friske skovjordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs el. lign.
Stænk ladyfingers med vinen.
Pisk æggeblommer og sukker godt og bland citronskallen i.
Pisk æggehviderne i en anden skål, til massen er cremet og hvid.
Vend de piskede hvider i æggeblommeblandingen.
Pisk fløden og vend den i æggeblandingen sammen med de opblødte ladyfingers.
Fyld blandingen i ti forme, der meget gerne må være forskellige, det øger kun charmen.
Kopperne skal rumme cirka 1 dl.
Frys disse i en halv time inden serveringen.
Pynt evt. med hakket kandiseret citronskal, friske bær og et let pudder af flormelis.
Tips: Ladyfingers, eller Savoiardi som de også kaldes, er de italienske småkager eller sukkerbrødsstænger, som man især bruger til Tiramisu.
--