til 12 personer:
2 ½ dl vand
150 g melis
marven af en stang vanilje
12 æggeblommer
1 l piskefløde
Kog vand, sukker og vanilje til en klar lage. Kom æggeblommerne i en skål af plastic eller metal og tilsæt den kogende sirup under kraftig piskning. Fortsæt piskningen, indtil ægge-sukkerblandingen er helt kold, let og fyldig. Pisk fløden til skum og vend det derefter forsigtig i den afkølede ægge-sukkerblanding. Hæld blandingen i form og stil den i fryseren.
Denne vanilje-parfait kan efter behag tilsættes forskellige likører, frugtpure af enhver art, mocca, chokolade, nougat (blød eller hård), marcipanmasse, nødder af forskellig slags mv. Den ønskede ingrediens tilsættes altid æggeblandingen lige inden flødeskummet vendes i.
Vær forsigtig med tilsætning af likør og andre søde smagsstoffer, idet isen har svært ved at fryse, hvis den er for sød. Evt. kan man spare på sukkertilsætningen i grundopskriften.
Parfait-is bør tages ud af fryseren i god tid, inden den skal serveres. Lad den stå ude 15-20 min. det giver isen den rigtige konsistens og fremhæver den gode smag.