Logo

Grundsukkerlage til sorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¼ liter vand klarkogt med 300 g melis.

Denne portion bliver til ½ liter sukkerlage på 30° Be. (brug sukkeraræometer - se ordbog).
Til denne sukkerlage tilsættes nu den valgte frugtpure eller saft. Er blandingen herefter over 15° Be tilsættes hvidvin eller vand indtil de 15° er nået.
Frys blandingen i sorbetiere. Når den er næsten færdigfrosset tilsættes italiensk marengs.

Italiensk marengs til sorbet:
1 æggehvide og 35 g flormelis piskes til det er en stiv luftig masse. Denne portion tilsættes pr. liter væske.

Når sorbeten er færdigfrosset er det mest praktisk at skrabe den ud af sorbetieren over i en anden kold beholder, hvori den så kan hærde videre i fryseren indtil serveringen.
Vin- og likørsorbet kan inden serveringen overhældes med 1 spsk af den vin eller spiritus, som er anvendt ved fremstillingen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (13 stemmer)
Siden er blevet set 2.616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her