2 ½-3 kg flæskeskank
¼ kg skalotteløg
2 fed hvidløg
4 stilkebladselleri
2 tsk salt
1 laurbærblad
2 stilketimian
3 dl hvidvin
1-1 ½ l. vand
Kød, løg, hvidløg, bladselleri, salt og krydderier kommes i en gryde.
Hvidvin og vand tilsættes, så det dækker kødet.
Småkoger under låg ca 2 ½ time, til skankene er meget møre.
Skankene tages op, og suppen koges ind ved jævn varme ca. ¾ time.
Kødet pilles fra ben og svær, skæres i terninger og kommes i en form, ca 2 l.
Suppen hældes over, så det dækker kødet.
Resten af suppen hældes i en skål og stivner for sig.
Sylten skal helst trække i køleskab 2-3 dage, inden den spises.
Sylten skæres i skiver.
Den stivnede suppe skæres i terninger og serveres som sky sammen med sylten.