Marquise au chocolat - 6 personer
400 gr ren, mørk chokolade
80 gr smør
5 æggeblommer
100 gr sukker
10 æggehvider
1 dl piske fløde
3 spsk Grand Marnier
1 firkantet lagkagebund bagt på bageplade
Lagkagebund: se opskrift
Vanilliecreme: Se opskrift
Smør og chokolade smeltes sammen i vandbad og afkøles let. Æggeblommerne og de 80 gr sukker piskes hvidt. Æggehviderne piskes stive med 10 gr sukker. Fløden piskes også stiv med 10 gr sukker. Det hele blandes og Grand Marnieren tilsættes.
En sandkageform beklædes i bund og sider med lagkagebund og chokolademoussen hældes i. Der sluttes af med lagkagebund. Herefter sættes den i fryseren i ca 8 timer.
Anretning:
Vanilliecreme lægges ud på tallerkenen og en skive chokoladekage lægges på.
TIPS: Kan serveres med en ring af citronabrikoscreme i vaniljecremen.