Det er vigtigt, at passionsfrugtsaften ikke er for varm, når husblassen røres i den.
Sukkerkage:
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
50 g smør
0,5 dl vand
2 dl hvedemel (360 g)
1 tsk. bagepulver
Limelage:
1 dl sukker
1 dl vand
0,5 dl limesaft
Mousse:
8 passionsfrugter
10 blade husblas
1 liter piskefløde
1 dl sukker
Jordbær:
2,5 liter jordbær, (1250 g)
2 usprøjtede lime, revet skal og presset saft
0,5 dl sukker
Pynt: citronmelisse
Stil ovnen på 175°C.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt luftigt.
Smelt smørret, og tilsæt vandet.
Bland hvedemel med bagepulver.
Bland hvedemel og smørblanding i æggemassen.
Fordel dejen i 1 velsmurt og raspdrysset, aflang brødform på ca. 1,5 liter.
Bag kagen i nederste del af ovnen ca. 35 min.
Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen og afkøler den på en rist. Skær sukkerkagen i skiver og læg dem i bunden af glassene.
Limelage: Kog sukker, vand og limesaft sammen i 2-3 min. Lad afkøle.
Fordel lagen over kagen i glassene
Mousse:
Halver passionsfrugterne, og passer saften fra kernerne gennem en si.
Læg husblassen i rigeligt koldt vand ca. 5 min.
Pisk fløden til et blødt skum med sukkeret.
Varm passionsfrugtsaften, til den er ca. fingervarm.
Tag gryden af varmen, og lad husblassen smelte i frugtsaften.
Hæld blandingen i flødeskummet, mens du pisker.
Fordel moussen i glassene, og stil koldt.
Rens bærrene, og skær dem i kvarte.
Bland dem med limesaft, limeskal og sukker i en skål.
Stil det koldt, til det skal serveres.
Fordel jordbærrene i glassene, og pynt med små citronmelissekviste.