Clafoutis aux poires et san coulis de fraises - 6 personer
2 ½ dl mælk
180 gr sukker
50 gr hvedemel
2 æg
1 vaniljestang
2 cl pærebrændevin
4 små pærer
Citronmelisse blade
Coulis:
250 gr jordbær
50 gr flormelis
½ citron
Pærerne skrælles og pocheres i 10 min i kogende vand tilsat citron.
Mælk, sukker, hvedemel, æg og vanilje samt Rærebrændevin piskes godt sammen. Pærerne skæres i tynde skiver, lægges i 6 smurte portionsforme og overhældes med mælke blandingen. Bages i 15 min i en 190º varm ovn.
Coulis:
Jordbær og flormelis blendes sammen og sigtes. Smages evt. til med lidt citronsaft.
Anretning:
Clafoutien anrettes på tallerken, garneres med coulis og pyntes med citronmelisse.
TIPS: Kan også laves med ferskner, kirsebær eller mango. Dog skal ovenstående frugter ikke pocheres.