Brug en rest tørt rugbrød til lækkert knas til den
sommerlige koldskål.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 10 min.
#
Koldskål:
150 g jordbær
200 g græsk yoghurt
200 g kærnemælk
½ spsk rørsukker
½ tsk vaniljesukker
Knas:
50 g rugbrød
15-25 g hasselnødder
½ spsk sukker
*
Rens jordbærrene.
Blend græsk yoghurt og kærnemælk sammen med rørsukker, vaniljesukker
og lidt over halvdelen af jordbærrene.
Sæt koldskålen i køleskabet.
Skær rugbrødet i bittesmå terninger, og hak nødderne groft.
Bland rugbrød og nødder med sukker, og rist det på en tør
pande under omrøring.
Rør til det bliver gyldent (8-10 min), bred det ud på et
stykke bagepapir, og lad det afkøle.
Server koldskålen i små skåle eller glas med et drys rugknas
og resten af de friske bær.
TIPS: Du kan lave en større portion rugknas, og opbevare det
i et glas med låg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin