Prøv at lave denne
sommerlige tærte med masser af jordbær og både chokolade- og jordbærcreme på en
sprød bund.
Arbejdstid: 1 time.
Hviletid: 1 time. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (1 tærte til 8-10
personer)
#
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
¼ tsk salt
100 g koldt smør
2 spsk iskoldt vand
Chokoladecreme:
2 dl piskefløde
150 g mørk chokolade
(hakket)
Jordbærcreme:
200 g flødeost
2 spsk flormelis
½ vaniljestang eller
1 tsk vaniljesukker
250 g jordbær
(hakkede)
Pynt:
500 g friske jordbær
125 g mørk chokolade
frisk mynte
*
Bland mel, flormelis
og salt sammen og hak det kolde smør i brug evt. en foodprocessor.
Saml hurtigt dejen
med koldt vand og form den til en tyk plade.
Sæt den koldt 1
times tid.
Giv fløden et stille
opkog og tag den af varmen.
Rør den hakkede
chokolade i og lad blandingen afkøle.
Tænd ovnen på 200 °C.
Rul dejen ud og læg
den i en tærteform.
Prik bunden med en
gaffel og bag den blindt i 10 min. (se Tips).
Fjern bagepapir og
fyld, og bag tærtebunden sprød i ca. 10 min.
Stil den til
afkøling.
Rør chokoladecremen
igennem, smør den ud på tærtebunden og stil den koldt.
Pisk flødeosten
igennem, så den er fri for klumper.
Pisk flormelis og
vaniljekorn/-sukker i og tilsæt de hakkede jordbær.
Fordel det over chokoladecremen
og stil tærten koldt.
Skyl jordbærrene,
tør dem godt og fjern haserne.
Smelt chokoladen i
en skål over vandbad.
Dyp halvdelen af
jordbærrene i chokoladen og stil dem til afkøling på et stykke bagepapir.
Læg jordbærrene på
tærten med chokoladen opad og pynt med mynteblade.
TIPS: At bage blindt
betyder, at man lægger et stykke alufolie med tørrede bønner el. lign. som vægt
på dejen og forbager den.
Så skrider den ikke
under selve bagningen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin